Gebruik accommodaties Heerhugowaard Sport N.V. in tijden van corona

Gebruikers en huurders van accommodaties van Heerhugowaard Sport N.V. zijn zelf verantwoordelijk voor een protocol voor het gebruik van de gehuurde locatie. Ook het naleven van de regels en het handhaven hierop liggen binnen de verantwoordelijkheden van de huurder. Binnen de accommodaties waarbij horeca en/of gemeenschappelijke ruimten aanwezig zijn dient de aangegeven routing gevolgd te worden. Voor het zwembad en de sportkantines gelden aparte richtlijnen, welke voor zwembad Waardergolf en de sportkantines van Waardergolf, Deimoshal en de Draai beschikbaar zijn.
De sportkantines (horeca) zijn gesloten tot nader order.

Onderstaand de aanbevelingen vanuit het RIVM met betrekking tot sporten, welke als bouwstenen voor het protocol kunnen dienen. Vragen of opmerkingen over de accommodaties kunt u stellen via verhuur@heerhugowaardsport.nl of 072-5675045.

Spelregels voor sport in het kort

In het kort de spelregels voor het sporten:

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers.
Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties (met uitzondering van het zwembad) zijn beperkt open om de 1,5 meter regel te kunnen waarborgen. In verband met de beperkte ruimte valt aan te bevelen om thuis te douchen / om te kleden.
Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien

Wedstrijden, toernooien en evenementen  zijn weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag GEEN publiek aanwezig zijn.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen

Binnen en buiten sporten

Binnen en buiten sporten kan weer. Per 1 juli is normaal spelcontact toegestaan voor alle leeftijden. Voor en na het sporten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand.

De basisregels zijn:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
 • Probeer drukte te vermijden
 • Was vaak je handen

Wanneer mag tijdens het sporten nou precies de 1,5 meter losgelaten worden?

In principe geldt de 1,5 meter afstand ook voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporten als judo, maar ook voor voetbal of hockey. Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up, de teambespreking.