Openingstijden Horeca

De Draai

Maandag      20.00 – 23.00 uur
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 18.15 – 23.00 uur*
Donderdag 20.00 – 23.30 uur
Vrijdag 18.30 – 01.00 uur
Zaterdag *
Zondag *
* Afhankelijk van verhuur

Menu

Multifunctioneel sportgebouw

Het multifunctionele sportgebouw vormt een combinatie van sport- met zorgfuncties waarbij beide functies elkaar ondersteunen: er wordt een symbiose gecreëerd tussen sport en zorg. Zo is er een sporthal waar veel scholen en sportverenigingen gebruik van maken, maar ook een steunpunt dagactiviteiten voor Esdégé-Reigerdaal.

Green Key

Het sportcomplex Waardergolf en de sporthal De Draai, welke beide vallen onder de exploitatie van Heerhugowaard Sport hebben het keurmerk Green Key. Dat is in Nederland vrij uniek. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met Green Key.

Accommodaties met een Green Key onderscheiding voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Deze normen richten zich op; communicatie, gebruik van groen en zelf opgewekte elektra, zelf chloor maken, inkoop van groen gas en beperking van waterverbruik, afvalmanagement, mobiliteit, eten & drinken, biologisch / fairtrade, groen & bouwen, duurzaam inkopen van non-food producten en de maatschappelijke betrokkenheid etc.

Bij het bepalen van de duurzaamheidsmaatregelen zijn ook het comfort van de gebruikers en de toekomstige exploitatielasten meegewogen. Uiteindelijk worden 720 m2 aan zonnepanelen op het dak en aan de zuidgevel gelegd, ledverlichting door het gehele gebouw, waterbesparende installaties, een gescheiden hemelwaterafvoer en balansventilatie.

Elk jaar vindt er een keuring plaats. Er zijn verplichte normen waar je als bedrijf aan moet voldoen enoptionele normen . Het aantal optionele normen bepaald uiteindelijk of je wordt onderscheiden met bronzen, zilveren of gouden Green Key. Waardergolf en De Draai hebben beiden de hoogste gradatie: Goud!

Openbaar vervoer
Heeft u geen auto en woont u net te ver van Sporthal De Draai vandaan? Sporthal De Draai is bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wilt u de bus nemen dan kunt u gebruik maken van lijndienst 160; Heerhugowaard Centrumwaard.
Deze lijn stopt bij verschillende haltes zodat u op diverse plekken kunt opstappen. Om bij Sporthal De Draai te komen stapt u uit bij halte Heerhugowaard De DraaiNieuws