Openingstijden Horeca

De Draai

De horeca in al onze sportaccommodaties blijft tot nader order gesloten voor alle bezoekers vanaf dinsdag 29 september 2020 om 18.00 uur.

Maandag      GESLOTEN
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag GESLOTEN
Donderdag GESLOTEN
Vrijdag GESLOTEN
Zaterdag GESLOTEN
Zondag GESLOTEN
* Afhankelijk van verhuur

WELKOM!

In verband met de huidige geldende richtlijnen zijn onze horeca’s gesloten tot nader order.

——————————————————————-

Samen maken wij er weer een mooi sportseizoen van!
De regels en voorschriften rondom COVID 19 (Coronavirus) zijn nog steeds van kracht.
Wij houden ons hier aan en dit verwachten wij ook van onze gasten. Wij benadrukken hierbij dat wij geheel volgens de richtlijnen van het RIVM werken. Dit om het voor onze gasten, maar ook ons personeel veilig te laten verlopen!

Binnen onze accommodaties maar ook zeker in de verschillende horeca ’s zullen wij looplijnen duiden en te allen tijde geldt dat de aanwijzingen van het personeel leidend en bindend zijn.

In verband met de huidige geldende richtlijnen zijn onze horeca’s gesloten tot nader order. hebben wij binnen in onze horecaruimten beperkter plek voor onze gasten. Tevens geldt er een reserveringsplicht, waarbij uw contactgegevens genoteerd worden. Reserveren kan vooraf, maar ook aan de deur als uw de locatie wilt betreden.

Gezondheidscheck

Regels horeca

Horecabeleid

Heerhugowaard Sport N.V.  gaat voor een gezonder horecabeleid

Heerhugowaard Sport

N.V. wil een  omgeving creëren waar gezonder eten gemakkelijk wordt.

We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling op de horeca afdeling van Waardergolf (en in onze automaat) gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze gasten.

Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. In de horeca van Waardergolf willen we  hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze maken.

Heerhugowaard Sport N.V. heeft de volgende basis:

 • Heerhugowaard Sport N.V. biedt in elke productgroep minstens één gezondere keuze aan
  Binnen de verschillende aangeboden productgroepen biedt de horeca afdeling van Waardergolf  minstens één gezondere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaat. Gezondere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.
 • Op de opvallende plaatsen liggen gezondere keuzes
  Heerhugowaard Sport N.V. hanteert deze drie uitstralingspunten:
 1. Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod in Waardergolf staan alleen gezondere keuzes;
 2. Op de opvallende plaatsen in de automaat van Waardergolf staan alleen gezondere keuzes;
 3. Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen gezondere keuzes. 
 • Heerhugowaard Sport N.V. stimuleert water drinken
  Op onze horeca afdeling is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaat. Binnen onze accommodatie is er voldoende mogelijkheid voor het vullen van een bidon.

Onze ambitie

Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze  gasten  zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezondere uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.

Heerhugowaard Sport N.V. heeft met de horeca van Waardergolf de ambitie om in eerste instantie het bronzen certificaat van de gezondere sportkantine te behalen.

 • Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaat bestaat voor minimaal 40% procent uit gezondere keuzes;
 • We bieden minstens groente of fruit aan;
 • De aankleding van de kantine verleidt tot een gezondere keuze.

Heerhugowaard Sport N.V. werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine
Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantines gezond blijft. Heerhugowaard Sport N. zal dit beleid gedurende het jaarlijkse verenigingsoverleg promoten bij alle sportverenigingen in de gemeente Heerhugowaard.

Tevens is de afspraak dat wij elk jaar in januari het aanbod in de horeca in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum.

Menu

Multifunctioneel sportgebouw

Het multifunctionele sportgebouw vormt een combinatie van sport- met zorgfuncties waarbij beide functies elkaar ondersteunen: er wordt een symbiose gecreëerd tussen sport en zorg. Zo is er een sporthal waar veel scholen en sportverenigingen gebruik van maken, maar ook een steunpunt dagactiviteiten voor Esdégé-Reigerdaal.

Green Key

Het sportcomplex Waardergolf en de sporthal De Draai, welke beide vallen onder de exploitatie van Heerhugowaard Sport hebben het keurmerk Green Key. Dat is in Nederland vrij uniek. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met Green Key.

Accommodaties met een Green Key onderscheiding voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Deze normen richten zich op; communicatie, gebruik van groen en zelf opgewekte elektra, zelf chloor maken, inkoop van groen gas en beperking van waterverbruik, afvalmanagement, mobiliteit, eten & drinken, biologisch / fairtrade, groen & bouwen, duurzaam inkopen van non-food producten en de maatschappelijke betrokkenheid etc.

Bij het bepalen van de duurzaamheidsmaatregelen zijn ook het comfort van de gebruikers en de toekomstige exploitatielasten meegewogen. Uiteindelijk worden 720 m2 aan zonnepanelen op het dak en aan de zuidgevel gelegd, ledverlichting door het gehele gebouw, waterbesparende installaties, een gescheiden hemelwaterafvoer en balansventilatie.

Elk jaar vindt er een keuring plaats. Er zijn verplichte normen waar je als bedrijf aan moet voldoen enoptionele normen . Het aantal optionele normen bepaald uiteindelijk of je wordt onderscheiden met bronzen, zilveren of gouden Green Key. Waardergolf en De Draai hebben beiden de hoogste gradatie: Goud!

Openbaar vervoer
Heeft u geen auto en woont u net te ver van Sporthal De Draai vandaan? Sporthal De Draai is bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wilt u de bus nemen dan kunt u gebruik maken van lijndienst 160; Heerhugowaard Centrumwaard.
Deze lijn stopt bij verschillende haltes zodat u op diverse plekken kunt opstappen. Om bij Sporthal De Draai te komen stapt u uit bij halte Heerhugowaard De Draai