Green Key

 
Heerhugowaard Sport N.V. heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door de duurzame bedrijfsvoering hebben wij wederom de gouden Green Key ontvangen voor zwembad Waardergolf. In 2022 gaat dit keurmerk over naar het nationale label ‘duurzaam gastvrij’, welke wij ook hebben ontvangen.


Het sportcomplex Waardergolf en de sporthal De Draai, welke beide vallen onder de exploitatie van Heerhugowaard Sport hebben het keurmerk Green Key. Dat is in Nederland vrij uniek. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met Green Key.

Accommodaties met een Green Key onderscheiding voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Deze normen richten zich op; communicatie, gebruik van groen en zelf opgewekte elektra, zelf chloor maken, inkoop van groen gas en beperking van waterverbruik, afvalmanagement, mobiliteit, eten & drinken, biologisch / fairtrade, groen & bouwen, duurzaam inkopen van non-food producten en de maatschappelijke betrokkenheid etc.

Elk jaar vindt er een keuring plaats. Er zijn verplichte normen waar je als bedrijf aan moet voldoen enoptionele normen . Het aantal optionele normen bepaald uiteindelijk of je wordt onderscheiden met bronzen, zilveren of gouden Green Key. Waardergolf en De Draai hebben beiden de hoogste gradatie: Goud!

Openbaar vervoer
Heeft u geen auto en woont u net te ver van Waardergolf vandaan? Waardergolf is bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wilt u de bus nemen dan kunt u gebruik maken van lijndienst 160; Heerhugowaard Centrumwaard.
Deze lijn stopt bij verschillende haltes zodat u op diverse plekken kunt opstappen. Om bij Waardergolf te komen stapt u uit bij halte Heerhugowaard Han Fortmann College

Ook de Hugohopper heeft een vaste stopplaats gekregen voor de deur bij Waardergolf.
Meer informatie over de Hugohopper en de route voor naar het zwembad klik op deze link Routes en tijden hugohopper