Reumazwemmen

“Blijf in beweging! Oefeningen in warm water” is een activiteit georganiseerd vanuit Heerhugowaard Sport N.V. Voor mensen met reumatische klachten of diegenen die een revalidatietraject achter de rug hebben is sporten in warm water een ideale vorm van bewegen. Tijdens het reuma zwemmen voelt uw lichaam licht aan, waardoor de gewrichten minder belast worden tijdens het bewegen en de spieren en gewrichten zich door het warme water beter kunnen ontspannen. De watertemperatuur in het therapiebassin bedraagt 33 graden.

Wat bieden wij tijdens reuma zwemmen?

In ons therapiebad  heeft u de mogelijkheid tot deelname aan een beweeggroep in ons speciaal ingerichte accommodatie. Deze beweeggroepen vinden plaats op twee verschillende dagen:

  • Donderdagavond van: 19.00 – 20.00 uur.

Er zijn per lesgroep 12 plekken beschikbaar. De kosten voor 10 badenkaart bedragen € 57,60. Deze 10 lessen dienen opgemaakt te worden binnen 13 weken. Eenmalig betaald u inschrijfkosten € 7,10 p.p. en u dient een pasje te kopen € 5,00 waarop uw badenkaart wordt gezet. U kunt via de site van Heerhugowaard Sport N.V. uw leskaart digitaal verlengen.

De lessen worden verzorgt door een gediplomeerde instructrice.

Reuma zwemmen in een beweeggroep

Gedurende de eerste 45 minuten van de beweeggroep voert u (aangepaste) beweegoefeningen uit in het verwarmde water van 33 graden. Het tempo en de intensiteit van de oefeningen kunt u naar eigen behoefte en mogelijkheid aanpassen. Tijdens de laatste 15 minuten kunt u gebruik maken van ons gewenningsbad met een watertemperatuur van 35 graden en hierin een whirlbank.

Onze accommodatie is rolstoelvriendelijk en voorzien van Miva toiletgroepen en verschillende tilliften.

Praktische info

Vanaf donderdag 5 september 2019

Lestijden:
Donderdag:
19.00 – 20.00 uur

Tarief:

  • 10 badenkaart € 57,60 (13 weken geldig)
  • Inschrijfgeld: € 7,10
  • Lespas € 5,00