Verslag NK Stoepranden – Jantje Beton

Via de scholen in Dijk en Waard konden leerlingen zich plaatsen voor het eerste Dijk en Waardse Stoeprandkampioenschap, dit kampioenschap vond donderdag 21 juli plaats op het stadsplein in Heerhugowaard.

50 kinderen waren geplaatst voor dit kampioenschap. Vanwege de vakantie waren er helaas wat afmeldingen. Toch was er een leuke opkomst op, natuurlijk, een fantastische plek.

Na nog even samen de regels doorgenomen te hebben konden we van start. In de poulefase speelden iedereen 2 of 3 wedstrijden om zich uiteindelijk te plaatsen voor de knock-outfase. In de knock-outfase was er al wat meer spanning bij de kinderen te bespeuren; want iedereen wilde de felbegeerde tickets voor het NK Stoepranden bemachtigen!

De halve finales gingen van start met Dyami (Poolster) tegen Finn (Carrousel) en Melvin (Poolster) tegen Reese (Atalanta). Dyami en Reese waren de winnaars van deze partijen en kwamen elkaar tegen in de finale, wel alle 2 met de tickets al op zak en dus geplaatst voor het NK.

De finale was spannend, Reese kwam voor te staan en Dyami kwam erg goed terug met 2-2! Het werd 7-7 na weer een goede comeback van Dyami, de spanning liep op! Dyami kwam voor te staan maar Reese gaf weer gas en na 2 tweepunters won Reese!

De 1ste Dijk en Waardse Stoeprandkampioenschap is gewonnen door Reese!