Welkom op de pagina voor Aangepast Sporten

Bent u een persoon met een beperking en zoekt u een sportactiviteit of u bent een persoon die graag een sportactiviteit wilt opstarten voor mensen met een beperking?

Dan bent u hier op de juiste plek.

Heerhugowaard Sport N.V. bestaat sinds 2016. Het heeft als doel zoveel mogelijk inwoners van Heerhugowaard in beweging te krijgen. Van 0 tot 100 jaar, met én zonder beperking.

Er wordt door het team Sport en Bewegen al veel georganiseerd. Denk aan sportmiddagen op de BSO, de gymlessen op reguliere scholen in de gemeente, vakantie activiteiten voor kinderen tot 12 jaar, fitness voor volwassenen, wandelbootcamp etc. Wat er nog niet is, zijn activiteiten voor kinderen, jeugd en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Hier willen wij verandering in brengen!

In de de herfstvakantie van 2019 is er een voor IEDEREEN-Sportdag georganiseerd  waarbij plaatselijke verenigingen en sporters zichzelf konden promoten door middel van clinics of hebben met een kraam gestaan op de verenigingsmarkt 2019. (voor een dagverslag klik hier)

Dit jaar heeft Sport Roulette geen doorgang gevonden dit i.v.m. corona. De intentie is om in het voorjaar van 2021 (maart/april) ook weer een Sport Roulette te organiseren. Hier kunnen alle sportverenigingen binnen Heerhugowaard die aangepast sporten hebben binnen de vereniging, zich NU voor aanmelden bij cindyharenga@heerhugowaardsport.nl.

Via de link www.sport-z.org zijn er al activiteiten waaraan je kan deelnemen. De gemeente Heerhugowaard steunt deze organisatie ook. Let wel op, deze activiteiten vinden nu vooral nog plaats in Alkmaar zoals VakantieFUn. Maar er zijn plannen om meer activiteiten in Heerhugowaard te organiseren. Denk aan Gymextra voor kinderen met extra bewegingsbehoefte.

Mocht u nog tips hebben rondom aangepast sporten, dan horen wij die graag. Hoe meer bekendheid hoe beter. Dus schroom niet en geef het door via de mail sportenbewegen@heerhugowaardsport.nl of bel 072-5675049.