Welkom op de pagina voor Aangepast Sporten

U bent of een persoon met een beperking en zoekt een sportactiviteit of u bent een persoon die graag een sportactiviteit wilt opstarten voor mensen met een beperking.

Dan bent u hier op de juiste plek.

Heerhugowaard Sport bestaat sinds 2016. Het heeft als doel zoveel mogelijk inwoners van Heerhugowaard in beweging te krijgen. Van 0 tot 100 jaar, met én zonder beperking.

Er wordt door het team Sport en Bewegen al veel georganiseerd. Denk aan sportmiddagen op de BSO, de gymlessen op reguliere scholen in de gemeente, vakantie activiteiten voor kinderen tot 12 jaar, fitness voor volwassenen, wandelbootcamp, etc. Wat er nog niet is, zijn activiteiten voor kinderen, jeugd en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Hier willen wij in 2019 verandering in brengen!

In de planning ligt dat er in de herfstvakantie 2019 een Sportdag georganiseerd wordt waarbij plaatselijke verenigingen zichzelf kunnen promoten en waar vele clinics gegeven gaan worden. Mocht je als vereniging hier interesse in hebben, mail dan naar cindyharenga@heerhugowaardsport.nl. Zij is hoofdorganisator van deze dag.

Verder willen we Sport Roulette Aangepast Sporten in het voorjaar van 2020 organiseren. Hier kunnen alle sportverenigingen binnen Heerhugowaard die aangepast sporten binnen de vereniging hebben zich voor aanmelden in het najaar van 2019.

Via de link www.sport-z.org zijn er al activiteiten waaraan je kan deelnemen. De gemeente Heerhugowaard steunt deze organisatie ook. Let wel op, deze activiteiten vinden nu vooral nog plaats in Alkmaar. In april heeft Sport-Z een Meet up van aangepast sporten in het Gemeentehuis Heerhugowaard.

Mocht u nog tips hebben rondom aangepast sporten, dan horen wij die graag. Hoe meer bekendheid hoe beter. Dus schroom niet en geef het door via de mail sportenbewegen@heerhugowaardsport.nl of bel 072-5675040.