A zwemlessen

Dat water leuk ‘speelgoed’ is dat weten we allemaal. Leren zwemmen moet een beleving zijn en natuurlijk leuk voor alle kinderen.
Samen met Jip, een cartoonnijlpaard ontdekken de kinderen de wondere wereld van het water.
Ruim 100 andere zwembaden werken ook met Jip het nijlpaard. Het voorlichtingsboekje voor u als ouders en het stickerboekje voor de kinderen geven hier duidelijkheid over. Beide boekjes ontvangt u bij aanvang van de zwemlessen.
Uitdagend en stimulerend voor de kinderen om hier mee te werken. Tevens onvangen jullie een spaarkaart in de tas waarmee ze kunnen sparen voor bepaalde Jip artikelen uit onze vitrine. Bij elk bezoek aan ons zwembad tijdens het recreatiefzwemmen, op vertoon van de leskaart ontvangen jullie een sticker.

Bij het A zwemmen leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.

Bij het A zwemmen ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water komt regelmatig tijdens de zwemlessen aan de orde. Eerst wordt alleen met een T-shirt aan gezwommen. Bij het A diploma wordt afgezwommen in lange broek, shirt lange mouwen en schoenen.

Klik hier om de landelijke diploma eisen te lezen.

U kunt uw kind bij ons aan receptie of online inschrijven.
Inschrijven gaat vanaf de leeftijd 4 jaar. Na inschrijving komt uw zoon/dochter op onze wachtlijst te staan.

Nieuwe leerlingen die minimaal 4 jaar oud zijn starten altijd in de watervrij of startersgroep. Als de leerling aan de eisen voldoet van niveau 1, dan wordt in overleg met de ouder/verzorger een dag uitgekozen waarop uw kind andere niveau groepen kan doorlopen. Voor deze zwemlessen hebben wij 5 niveau groepen.

Halen en brengen:

In het kader van de veiligheid van onze zwemleskinderen verzoeken wij u, ouders/verzorgers, in de kleedkamer te blijven wachten voor en na de zwemles. Het zwembad personeel haalt 5 minuten voordat de zwemles begint de kinderen op uit de kleedkamers.

Veiligheid is bij ons prioriteit. Wij hopen dat u hier begrip voor kan opbrengen.


Ziekte/Verzuim:
Bij ziekte of blessures langer dan één les kan de leskaart stop worden gezet. Dit kan alleen nadat u uw kind via de mail heeft ziekgemeld. Als uw kind een les verzuimt, meld dit altijd aan ons. Ons e-mail adres: info@heerhugowaardsport.nl (Er kan om een medische verklaring worden gevraagd bij langdurige afwezigheid.) Mocht uw kind meer dan vijf weken niet geweest zijn met of zonder afbericht, wordt uw kind verwijderd uit de les en in de reservelijst geplaatst. Mail/ bel als er weer gestart kan worden, we kijken dan of er ergens weer plaats is. Bij ziekte of afwezigheid is 1 les altijd voor eigen rekening.

Vakantie
Tijdens de zomervakantie en kerstvakantie stoppen de lessen.
Bij alle andere vakanties gaan de lessen gewoon door. Indien er kleine vakanties uitvallen wordt u hiervan tijdig op de hoogte gebracht.
Bij de voorjaars-, en herfstvakanties worden de woensdaglesgroepen starters- en watervrijlessen tussen 12.00-14.00 uur verplaatst naar 15.00-17.00 uur.

Praktische info

Tarief 2020

  • 5 x 45 minuten: € 31,05
  • Lespakket A: € 436,30 (incl. diplomazwemmen)
  • Diplomazwemmen: € 16,55
  • Lespas (éénmalige aanschaf): € 5,00
  • Inschrijfgeld: € 13,50

Restitutie op het lespakket A en inschrijfgeld is niet mogelijk