Informatiebrief zwemlessen

Beste ouder(s)/bezoeker,

We zijn blij dat we na de sluiting wegens Corona weer mogen opstarten! Wij willen u graag informeren over een aantal veranderingen.

Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen raken veel ondernemers, zo ook Heerhugowaard Sport N.V. Voorzieningen als het zwembad staan onder druk door deze crisis en bezuinigingen zijn dan ook onvermijdelijk.

ZWEMLES

Voor wat de zwemlessen betreft gaan er een paar dingen veranderen. Het betreft organisatorische veranderingen waarbij lestijden en het aantal lesgroepen wijzigen. De zwemlessen beginnen van maandag t/m vrijdag om 14.30 uur. De tijden op zaterdag en zondag blijven ongewijzigd.

Wanneer u inlogt in het leerlingvolgsysteem kunt u de (eventuele nieuwe) dag en zwemlestijd vinden van uw kind. Het leerlingvolgsysteem is op twee manieren te vinden:

Wanneer u hier vragen over heeft kunt u ons bereiken via:

TOEGANGSPOORTJES

Er zijn voor de deur naar de kleedkamers toegangspoortjes geplaatst die open gaan wanneer u de (les)pas met een geldig abonnement voor de laser houdt. U ziet op het schermpje staan hoeveel lessen er nog op de pas staan > let op, u krijgt geen bonnetje meer!

Staan er verschillende abonnementen op uw pas? Dan vraagt de zuil welk abonnement u wilt gebruiken. Kies het desbetreffende abonnement en de poortjes zullen bij geldigheid opengaan.

 • Bij lessen kunt u 15 minuten van te voren richting de kleedkamers, scant u eerder uw pas zal de toegangspoort nog een foutmelding geven
 • Bij recreatief zwemmen kunt u 5 minuten van te voren richting de kleedkamers, scant u eerder uw pas zal de toegangspoort nog een foutmelding geven

PASSE-PARTOUT

Via onze webshop reserveert en betaalt u een plekje voor het zwemmen. U ontvangt een reserveringsbewijs in de e-mail welke u bij de receptie laat zien. Vervolgens scant u bij de poortjes uw pas om naar binnen te kunnen gaan.

DOELGROEPEN

Houd de (les)pas met een geldig abonnement voor de laser, de toegangspoort zal open gaan. U ziet op het schermpje staan hoeveel lessen er nog op de pas staan > let op, u krijgt geen bonnetje meer!

OPWAARDEREN

Het opwaarderen van de (les)pas kan online via de website of bij de receptie. De receptie is geopend op:

 • Maandag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 18.30 uur.
 • Zaterdag en zondag van 09.30 tot 14.30 uur.

Protocol zwemlessen

Hieronder leest u welke maatregelen Zwembad Waardergolf heeft genomen om de lessen veilig voor kind, ouder/verzorger en medewerkers door te kunnen laten gaan.

Voor de leskinderen van de lesgroepen A, B en C

 1. Trek de kinderen thuis de zwemkleding en gemakkelijk zittende kleding aan en zo mogelijk slippers;
 2. Ouders zetten de kinderen af bij de medewerker van het zwembad bij de achteringang/personeelsentree (huidige routing);
 3. Geef in een klein tasje een handdoek mee waarmee de kinderen zich na de zwemles af kunnen drogen en gemakkelijke kleding die het kind zelf aan kan trekken;
 4. Ouders blijven buiten wachten en/of zijn op tijd weer terug;
 5. De ouders/verzorgers staan bij de hoofdingang met inachtneming van de 1,5 meter afstand te wachten op hun kind om naar huis te gaan.

Overige:

 • Ouders mogen niet mee naar binnen om te voorkomen dat het toegestane maximum van 30 personen in het gebouw wordt overschreden;
 • Wanneer de leskaart opgewaardeerd moet worden kunt u voor een afspraak bellen met de receptie op nummer 072-5675040;
 • Krijgen leskinderen een kaartje mee voor een andere lesgroep, dan graag bellen met de receptie om dit door te geven en nieuwe afspraken te maken. Het bandje, de sticker en de kleurplaat krijgen de leskinderen van hun lesgever mee;
 • De lespas die de ouder buiten in het bakje heeft gedaan geeft de lesgever aan het einde van de les mee met de kinderen
  Na de eerste les op 16 maart zal de huidige (les)pas vervangen worden door een nieuwe pas i.v.m. de toegangspoortjes bij de receptie.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking en gaan er vanuit dat de genomen maatregelen bijdragen aan een effectieve bestrijding van het coronavirus.

Blijf gezond en let goed op elkaar!